Ons verhaal

Een rondreis in Marokko was voor ons de start van wat inmiddels in uitgegroeid tot La Maison Arab. Tijdens deze rondreis hebben wij de privilege gehad om tientallen ateliers te bezoeken. In deze werkplaatsen wordt vaak met oude en versleten gereedschappen en onder erbarmelijke omstandigheden, schitterend producten gecreëerd. Meubels met de schoonheid van imperfecties, waar indrukwekkende verhalen achter schuilen.

Geïnspireerd door de verhalen van de ambachtslieden en hun creaties hebben wij een aantal meubels en woonaccessoires meegenomen om te delen met de vrienden en familie. Wij waren blij verrast dat onze enthousiasme ook door anderen werd gedeeld. Uiteindelijk hebben we het besluit genomen om te beginnen met deze webwinkel om onze ervaringen en gevonden schatten met zoveel mogelijk mensen te delen.

De pottenbakkerij

Een van de verhalen welke ons is bijgebleven, is van een pottenbakkerij in Marrakesh. Hier produceren ambachtslieden potten, tajines en andere aardewerken in primitieve veldovens. Deze ovens moeten na elke cyclus opnieuw worden opgebouwd, wat het gehele productieproces zeer arbeidsintensief maakt. Omdat de omstandigheden niet geconditioneerd zijn, is elke product uit de pottenbakkerij uniek.

Wanneer wij de ambachtslieden uit Marokko vertellen dat hun producten in Nederland verkocht worden, reageren ze trots en enthousiast. Zij vinden het een hele eer dat hun producten in een woonkamer, werkruimte of kantoor in Nederland terecht zullen komen. Dit neemt niet weg dat voor de meesten de grootste drijfveer het onderhoud van een gezin of een kans op een betere toekomst is. Hier proberen wij als La Maison Arab ons steentje aan bij te dragen. Bijvoorbeeld door producten af te nemen bij de bron en gebruik te maken van lokale arbeiders. Zo kunnen naast de ambachtslieden ook lokale beladers, transporteurs en huiseigenaren, die een opslagruimte ter beschikking stellen, profiteren van u aankoop.